#Skogcoast2

Lost in translation

Till innehåll
Kaninerna Spica och Chami leker

Mys på kaninkafé i Akihabara

Från 1994 till 2004 förgyllde den svarta lilla vädurskaninen Snuffe vardagen för familjen Skogberg hemma på Åland. När jag många år senare läste om att det i Japan fanns faktiska kaféer där man kunde kela med kaniner kände jag att det var givet om jag skulle besöka landet.

Efter en väldigt lugn för- och eftermiddag hemma hos Dan efter två intensiva dagar runtom i stan lämnar vi slutligen lägenheten denna japanska helgdag. Temperaturen ligger nu på 20 grader med en lätt molnig himmel. Skönt efter gårdagens tokhetta.

Ett av kvällens turistmål är stadsdelen Akihabara som är känd för teknik, anime, manga och tv-spel.

Befolkad gata i Akihabara på kvällen

Några av Akihabaras många gator med butiker fyllda med arkadspel, lektyr, begagnade tv-spel och teknikprylar.

Detta första besök dit ska dock fokusera på kaniner. Dan har hjälpt mig boka plats på kaninkafét Moff Rell som har tolv kaniner att kela och varva ned med bortom Akihabaras hektiska gator och butiker.

Välskött och fräscht på Moff Rell

Som djurvän var jag dock lite skeptisk innan besöket då man för Tokyos många olika kaninkaféer lätt hittar en del recensioner på Internet där besökare dömt ut hur djuren bor eller tas hand om (majoriteten av recensionerna är dock positiva).

Ingång till Moff Rell

Till höger är ingången till Moff Rell som ligger en trappa upp.

Även om Moff Rell såg fräscht ut och hade fått bra recensioner var jag lite orolig. Lyckligtvis var det helt i onödan.

Moff Rell är välskött, rent och rymligt (för kaninerna). Som besökare måste man läsa på och skriva under långa villkor och kaninerna har olika arbetspass för att inte bli slitna. Det är fint och gulligt.

Tydliga regler för besökare

Vi har ombetts vara på plats tio minuter innan våra bokade 30 minuter. Detta för att hinna få våra instruktioner utan att det ska inkräkta på vår tid med kaninerna. Bra tänkt!

Bilder på tavla med tidigare besökare.

Bilder på tidigare nöjda gäster i lobbyn på Moff Rell.

Vi ombeds att byta till tofflor och tvätta händerna innan vi får våra plastförkläden (ifall att kaninerna skulle kissa ner oss). Sedan får vi läsa en lång lista med villkor vi ska godkänna och skriva under innan vi får träffa kaninerna.

Villkoren säger exempelvis att man inte ska prata för högt, inte ta med egen kaninmat (Moff Rell inkluderar det i priset), inte fotografera med blixt eller att inte lyfta upp kaninerna eftersom de kan hoppa ur famnen på en och skada sig.

Mys, mys och mer mys

Vi får sedan gå in två av Moff Rells tre inhägnader där vi får en kvart i varje. Varje inhägnad har tre kaniner som ”jobbar” på golvet medan två tar det lugnt i sina burar. Man får öppna burarna och mata dem, men inte ta ut dem på golvet.

Lokalen i Moff Rell med dess tre inhängnader

De tre inhägnaderna för kaninerna på Moff Rell.

För denna halvtimme betalar vi cirka 90 kronor. Vill man kela en hel timme är det 130 kronor.

Kaninerna är fina, lugna och sociala på Moff Rell. Alla presenteras med bild, namn och ålder på deras webbplats moff-rell.com.

Nu bilder!

Kaninerna Spica och Chami

Spica och Chami hade gott om mat.

Kaninen Kokoro blir matad

Kokoro var väldigt hungrig under sin arbetspaus.

Kaninen Bell ovanpå Dan

Bell klättrade upp på Dan och stod kvar i tio minuter.

Kaninen Moffzou

Moffzou hade episk päls.

Kaninerna Yomogi, Komugi och Roger

Yomogi, Komugi och Meri tog det lugnt i sin inhängnad.

Efter besöket på Moff Rell hinner vi med lite rundvandring och shopping i Akihabara innan vi beger oss vidare då de flesta butiker stänger vid 20:00, men jag ska se till att besöka denna stadsdel ordentligt när jag är tillbaka nästa vecka.

Hur var kaffet då? Det ingick inget, men det tänkte jag inte det minsta på.

/Alex